Budrovac.com

Župni Listić i raspored svetih misa

Za biblijskog čovjeka pustinja ima mnoga značenja. Ona je zemlja nenastanjena, od koje je Bog ustegao svoj blagoslov, pa je područje zla i kušnje. Pustinja je mjesto napuštenosti i beživotnosti, ali ujedno i mjesto pročišćenja novosti života, jer se u pustinji četrdeset godina čistio narod oslobođen od egipatskog ropstva.

U svezi značenja broja četrdeset… dažd u vrijeme Noe trajao je četrdeset dana… a Mojsije je bio četrdeset dana na Svetoj gori prije nego li je dobio ploče zapovijedi. Tako i Isus, poput Mojsija, u pustinji prihvaća sve ono što sa sobom nosi mesijanska služba. Isusova kušnja u pustinji u isto je vrijeme i objava pobjede u našoj vlastitoj pustinji, pobjede u teškim trenucima pokore i odricanja.

“Ispunilo se vrijeme”, kaže Isus. Dosta je sljepoće svijeta i tvrdoće srdaca, potrebno je promijeniti strah i sebičnost u milost i sebedarje. Potrebno je prihvatiti tajnu vlastitog života s njegovim kušnjama i poteškoćama, te u svemu prepoznati mogućnost hoda prema dobru.

Gospodine! Ti si svoje djelo otkupljenja učinio. Sada je na nama red da potaknuti, ohrabreni i prosvijetljeni Tvojim primjerom pobijedimo zlo u svojem životu.

                                                                            KATEDRA SVETOG PETRA APOSTOLA

Katedra svetog Petra apostola –  kao znak Crkve koja je nazidana na apostolu Petru. Blagdanu je podloga Evanđelje svetog Mateja (Mt 16, 13-19)

Kaže im (Isus): “A vi, što vi kažete, tko sam ja?” Šimun Petar prihvati i reče: “Ti si Krist – Pomazanik, Sin Boga živoga.” Nato Isus reče njemu: “Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebesima. A ja tebi kažem: Ti si Petar – Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati. Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima.”    

 

PONEDJELJAK:  19. VELJAČE 

UTORAK:   20. VELJAČE

SRIJEDA:    21. VELJAČE    

ČETVRTAK:  23.  VELJAČE

PETAK:   24.       VELJAČE 

BUDROVAC  15.30   KRIŽNI PUT I MISA

SUBOTA:   25.  VELJAČE 

NEDJELJA:  26. VELJAČE  

KATALENA    08.45      OB. HANAK IVAN, ĐURĐA, MARIJA, TOMO, MARA I ĐURO I IVAN LOBORINEC SUZANA HORVAT, OB. VLAŠIČEK I HAMPOVČAN

ČEPELOVAC  09.30     ANA I FRANJO RAKNIĆ, MARIJA I IVAN BARTOLIĆ i OB.GRDAN

BUDROVAC   10.10      MIJO BRTAN, I OBITELJ

                                                           OBAVIJESTI ŽUPE BUDROVAC:

ČETVRTAK   22. 02 u 18.15    h:  APOSTOLAT MOLITVE: SAT MILOSRĐA;

ČETVRTAK   22. 02 u 19.00   h   MARIJINA LEGIJA

PETAK           23.02 u  15.30   h    KRIŽNI PUT I MISA ( prvopričesnici i krizmanici su obavezni doči i ostala djeca )

SUBOTA       24.02. u  18.30  h   MJESEČNI SUSRET MLADIH I KRIZMANIKA

NEDJELJA  25.02.2018   KRIŽNI PUT KATALENA 08.15 — ČEPELOVAC 09.00 — BUDROVAC 09.40

 

 STARIJI BROJEVI ŽUPNOG LISTIĆA

 

Slični članci

Blagoslov župne kuće

Nakon podnevne svete mise u nedjelju 21. siječnja održana je u župnoj kući svečanost blagoslova kuće, imovine i ljudi koji u njoj borave i rade, te sastanak Župnog vijeća. Blagoslov[…]

Pročitaj više »