Budrovac.com

Skupština Udruge žena Budrovac

U subotu, 3. ožujka 2018. Udruga žena Budrovac održala je godišnju skupštinu. U službenom dijelu predsjednica udruge, Marija Markuš, pozdravila je goste, pročitani su financijski izvještaj i opširni izvještaj o radu za proteklu godinu. Udruga broji dvadeset i tri članice, a  prošle je godine dobila i nove mlade članice željne sudjelovanja u radu udruge. Naglašen je humanitarni rad kojim se Udruga najviše bavila u protekloj godini. Udruga dva puta tjedno organizira radionice na kojima se izrađuju različiti ukrasi koji se prodaju na izložbama u Budrovcu povodom Božića, Valentinova, Uskrsa i Dana žena kao i na Gradskoj tržnici. Prikupljenim sredstvima članice pomažu starim, nemoćnim i potrebitim mještanima, kao i obiteljima izvan Budrovca koje zatraže pomoć. Osim toga Udruga priređuje doček svetog Nikole u mjestu, uređuje mjesto božićnom rasvjetom i sudjeluje na svim manifestacijama koje organizira Turistička zajednica grada Đurđevca. Uza sve to članice se bave izradom gunjeva na dva tkalačka stana te održavaju i brinu o Etno sobi sa starinama njihovoga mjesta. Ono čime se najviše ponose je čuvanje i njegovanje tradicije i kulture Budrovca.

Goste je pozdravio i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči, koji je pohvali rad udruge i njihovu brigu za očuvanjem tradicije i kulture mjesta. Recitacijom i pjesmom program je uljepšao Pjevački zbor Udruge umirovljenika Šandrovac. Na skupštinu su se odazvale mnoge udruge i društva s kojima Udruga žena Budrovac surađuje te svojim dolaskom razveselile članice i uljepšale skupštinu.

Nakon službenoga dijela, goste su čekali večera i piće te zabava i ples uz domaću glazbu. Gosti su mogli sudjelovati u kupnji uskršnjih suvenira koje izrađuju članice kao i u tomboli čiji će prihodi biti upotrijebljeni u humanitarne svrhe.

Slični članci

Radna akcija Udruge žena

Članice Udruge žena Budrovac u utorak 11. 8. uredile su okoliš ispred društvenog doma i kapelice sv. Martina povodom župne proslave Velike Gospe. Osvježile su svoje prostorije i prigodno uredile[…]

Pročitaj više »

Udruga žena za Valentinovo

Jučer 14.02.2018 u 18 sati na dan zaljubljenih udruga žena Budrovac organizirala je prodajnu izložbu povodom Valentinova. Predsjednica Marija Markuš pozdravila je sve prisutne, Uz predstavnike ostalih udruga koje djeluju[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *