Budrovac.com

Velika Gospa

Župa Budrovac svečanom svetom misom na otvorenom proslavila je svoju zaštitnicu i središnje župno proštenje Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo. Misu je predvodio velečasni Kruno, župnik u Podravskim Sesvetama u suslavlju župnika iz Kozarevca i našeg župnika Mladena.

Misa je proslavljena u dvorištu crkve što je razveselilo mnoge župljane koji se prisjećaju kako su se nekad mise slavile na otvorenom u Budrovcu.

Nakon mise, župni zborovi Budrovca (zborovi iz Budrovca, Čepelovca i Sirove Katalene) i Kalinovca (mješoviti zbor i zbor mladih) priredili su koncert za okupljene vjernike nakon mise. Izveli su tri skladbe: Tebe tražim, O Bože moj i Nebeski mornar u pratnji voditeljice Marine Balale.

Na kraju mise župnik se zahvalio predvoditelju misnoga slavlja, ministrantima, čitačima, pjevačima, svima koji su pomogli u ostvarenju današnjega slavlja, svima koji su postavili binu i oltar te sve uredili i pripremili za proslavu misnoga slavlja.

Mateja Lončar

Slični članci

Objava Biskupije zbog Corona virusa

Na temelju općih uputa koje su dane u Hrvatskoj glede okupljanja ljudi, a imajući u vidu naše vjerničke zajednice, liturgijska slavlja i molitvene susrete na području Zagrebačke nadbiskupije, pozivam svećenike[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *