Virtualna šetnja

 Budrovac je mjesto koje se nalazi u državi HrvatskaKoprivničko-Križevačka regija, na 45°58'27" sjeverno od ekvatora i 17°3'6" istočno od početnog meridijana.

Klikni za šetnju

HomeŽupa

Misa zahvalnica za kraj školske godine

 „Hvala Ti Gospodine na duhu znanja i mudrosti.“

 U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu, 17. lipnja 2017. održana je sveta misa zahvalnica za proteklu nastavnu i vjeronaučnu godinu. Učenici, njihovi roditelji i ostali mještani molitvom su se zahvalili Gospodinu Bogu na uspjehu učenika u školi i znanju što su ga stekli, a zahvalili su se i svojim brojnim učiteljima koji su ih savjesno i odgovorno vodili na tom putu. Na kraju misnog slavlja, učenici Područne škole Budrovac sa svojom su učiteljicom Olgom Lazar izveli prigodni program kojim su, kroz recitaciju i pjesmu, izrazili sreću i zadovoljstvo uspjehom u školi, zahvalnost svojim učiteljima, ali i radost što je započeo zasluženi ljetni odmor.Tako je, uz pjesmu i zahvalnost, završena još jedna nastavna i vjeronaučna godina.

Opširnije...

Blagdan Tijelova

U četvrtak 15. svibnja euharistijskim slavljima i Tijelovskom procesijom proslavljen je blagdan Tijelova. Euharistijska slavlja predvodio je župnik preč. Mladen Gorupić u asistenciji crkvenog zbora. Tijelovska procesija hodočastila je ove godine Bilogorskom ulicom. Sjenice su bile postavljene ispred Društvenog doma u Budrovcu, ispred križa obitelji Zebec Zlatka, ispred obiteljske kuče Đukić Željka i obiteljske kuče Marije Đeri. izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom nosio je u sjeni baldahina preč. Gorupić. Čast službe nošenja baldahina ove godine dobili su crkveni vječnik Damir Perčulija, Miroslav Barberic, Ministranti, Tomislav Čukljaš i Luka Perčulija . Sag od ružinih latica ispred baldahina posipali su po cesti prvopričesnici i djevojčice u bijelim haljinama. Pri svakoj postavljenoj sjenici župnik je položio izloženi Presveti Oltarski Sakrament na njezin oltarski stol, te održao uz pomoć čitaća molitve i čitanja u čast Izloženog. Procesija je završila u mjesnom crkvi izlaganjem i klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu.

Opširnije...

Antun Padovanski

Antun Padovanski rodio se 1195. godine u Lisabonu, glavnom gradu Portugala. Krsno mu je ime bilo Fernando Martins de Bulhões ili Fernando Martim de Bulhões e Taveira Azevedo (ovisno o izvorima). Ostavivši svijet i stupivši u red sv. Franje, dobio je ime Antun, a jer je umro u talijanskom gradu Padovi i tu počivaju njegovi ostaci, dobio je naslov Padovanski. U rodnom Portugalu je štovan kao (Santo António de Lisboa) . Njegovi roditelji, otac Martin i majka Marija, bili su plemićkog roda, no kako su bili pravi bogobojazni kršćani, više su cijenili krijepost nego plemstvo. Krijepost su nastojali svome sinu ucijepiti u srce revnije nego išta drugo. Mladi Ferdinand u ranoj svojoj mladosti učio se znanju i pobožnom životu u svećenika stolne lisabonske crkve. Već u petnaestoj godini odlučio je posvetiti se Bogu, pa stupi u samostan Augustinaca kraj Lisabona. Budući da radi čestih posjeta rodbine nije mogao naći pravi mir i u miru Boga svoga, kako je želio, premjeste ga na njegovu molbu u Koimbru u samostan sv. Križa istih redovnika. Koliko je god nastojao svim marom, da što više znanja steče iz knjiga sv. Pisma i crkvenih Otaca, toliko je opet svom dušom bio prionuo uz usrdnu molitvu i samozataju. Nakon osam godina svoga boravka u Koimbri zarediše ga za svećenika. 

Sveti Florijan u Župi Budrovac

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije 07.05. proslavila je u sva tri mjesta blagdan sv. Florijana. Slavi se kao svetac zaštitnik PoljskeLinza i vatrogasaca te kao suzaštitnik Zagrebačke nadbiskupije. Kao mladić pridružuje se rimskoj vojsci u kojoj zahvaljujući teškom radu i odlučnosti napreduje do mjesta časnika. Postavljen je na visoke dužnosti u Noricumu, jednoj od pokrajina Rimskog carstva (danas dio Austrije).

Opširnije...

Prva pričest 2017

30.04.2017 na prijepodnevnoj svetoj misi u župnoj crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu dodijeljen je sakrament Prve sv. Pričesti. Svetu misu predvodio je župnik preč.dekan Đurđevačkog Dekanata župnik župe Sv. luke Kalinovac i upravitelj župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Budrovac Mladen Gorupić, djelitelj Prve pričesti. Sakramentu je pristupilo 11 prvopričesnika. Nakon dodjeljenog sakramenta svete Pričesti župnik je blagoslovio žito, nakon svete mise vjernici su mogli blagoslovljeno žito uzeti svojim domovima.

Prvoj Svetoj Pričesti pristupili su:

 1.  LANA ČORBA

2.   ANA GAVRIĆ

3.   MARIJA KARLOVIĆ

4.   KARMELA LEBINEC

5.   MARTINA MEGEC

6.   FLORIAN AXEL STANKIĆ

7.   MATEJ ŠOKEC

8.   DAVID TOMAŠEK

9.   MELANI VINKOVIĆ

10. SARA ZEBEC

11. MIHAEL ZGLAVNIK

Album sa prvopričesnicima.

Stisni na sliku da otvoriš album

image

Album slika sa svete mise.

Stisni na sliku da otvoriš album

image

 

Sretan vam Uskrs

Danas 16.04 u 12 sati na kraju Uskrsne svet mise oprostili smo se sa našom dragom sviračicom Magdalenom!  ...svi smo bogatiji: za Tvoje divno prijateljstvo koje se neće nikad zaboraviti, za Tvoju ljubav koju si nam darovala s pjesmama, za Tvoju velikodušnost koju si širila svuda oko sebe! Za nekoliko dana čeka Te novi životni put. Neka ti je blagoslovljen! Neka Ti je posut cvijećem, pjesmama i najljepšim željama jer Ti to zaslužuješ! I na kraju želimo Ti reći, svi te volimo draga naša Magdalena!

(Izvor teksta Antonija Jurić)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Stranica 1 od 21

Obiteljski dar

 OBITELJSKI  DAR U 2017

BUDROVAC  

OBITELJI  17

---------------------

ČEPELOVAC 

OBITELJI  24

---------------------

KATALENA 

OBITELJI  20 

 

Vic dana

 

 

 

 

Grdi mama sina:
Kako možeš da kažeš sestri da je glupa?! Izvini joj se smesta!
Seko, izvini što si glupa!

------------------------

Teretana
- Džaba široka ramena, kad su muda malena.
(grafit na teretani)
Pica i plavuša
Plavuša ulazi u piceriju i naručuje picu.
- Da vam isečem picu na šest ili na 12 parčića?
- Na šest, molim. Nikad ne bih mogla da pojedem 12 komada
Piroćanac kupio žvaku
Kupio Piroćanac sinu žvaku. Mali žvaće, napravi balon i pukne, a otac će:
- Kad je pre pokvari?!
Mujo profesionalac
Razgovaraju Suada i Fata:
- Fato, bona, šta je tvoj Mujo po zanimanju?
- Agronom muzičkog smera.
- Pa šta radi? - pita Suada.
- Čuva ovce i svira frulu
-------------------------

Plavuša došla sa sinom na plažu, izvalila se na ručnik i sunča se, a mali se kupa i pliva. Nakon desetak minuta digne se žena koja je ležala blizu nje i poviče:
- Muj'ce, ne plivaj tol'ko daleko, ufatiće te grčevi!
Plavuša razmisli par minuta pa se digne i zadere se sinu:
- Marko, nemoj tamo plivati, ima grčeva!!!Sponzor 1

Sponzor Lubin

Lubin LB d.o.o. sa sjedištem i proizvodnim pogonom u Budrovcu, Bilogorska 14, 48350 Đurđevac vrši finalnu proizvodnju drvne galanterije.

Sponzor 2

Sponzor GMG

GMG d.o.o.

ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE

Telefon:
01 / 3631772

Djelatnost:
Knjigovodstvene i računovodstvene usluge

 

Ostali sponzori:

gosp. prečasni  Mladen Gorupić,

dekan đurđevačkog dekanata, župnik Župe Kalinovac i upravitelj Župe Budrovac

Udruga žena Budrovac

Idi na vrh