Virtualna šetnja

 Budrovac je mjesto koje se nalazi u državi HrvatskaKoprivničko-Križevačka regija, na 45°58'27" sjeverno od ekvatora i 17°3'6" istočno od početnog meridijana.

Klikni za šetnju

HomeŽupa

Sveti Florijan u Župi Budrovac

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije 07.05. proslavila je u sva tri mjesta blagdan sv. Florijana. Slavi se kao svetac zaštitnik PoljskeLinza i vatrogasaca te kao suzaštitnik Zagrebačke nadbiskupije. Kao mladić pridružuje se rimskoj vojsci u kojoj zahvaljujući teškom radu i odlučnosti napreduje do mjesta časnika. Postavljen je na visoke dužnosti u Noricumu, jednoj od pokrajina Rimskog carstva (danas dio Austrije).

Opširnije...

Prva pričest 2017

30.04.2017 na prijepodnevnoj svetoj misi u župnoj crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu dodijeljen je sakrament Prve sv. Pričesti. Svetu misu predvodio je župnik preč.dekan Đurđevačkog Dekanata župnik župe Sv. luke Kalinovac i upravitelj župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Budrovac Mladen Gorupić, djelitelj Prve pričesti. Sakramentu je pristupilo 11 prvopričesnika. Nakon dodjeljenog sakramenta svete Pričesti župnik je blagoslovio žito, nakon svete mise vjernici su mogli blagoslovljeno žito uzeti svojim domovima.

Prvoj Svetoj Pričesti pristupili su:

 1.  LANA ČORBA

2.   ANA GAVRIĆ

3.   MARIJA KARLOVIĆ

4.   KARMELA LEBINEC

5.   MARTINA MEGEC

6.   FLORIAN AXEL STANKIĆ

7.   MATEJ ŠOKEC

8.   DAVID TOMAŠEK

9.   MELANI VINKOVIĆ

10. SARA ZEBEC

11. MIHAEL ZGLAVNIK

Album sa prvopričesnicima.

Stisni na sliku da otvoriš album

image

Album slika sa svete mise.

Stisni na sliku da otvoriš album

image

 

Sretan vam Uskrs

Danas 16.04 u 12 sati na kraju Uskrsne svet mise oprostili smo se sa našom dragom sviračicom Magdalenom!  ...svi smo bogatiji: za Tvoje divno prijateljstvo koje se neće nikad zaboraviti, za Tvoju ljubav koju si nam darovala s pjesmama, za Tvoju velikodušnost koju si širila svuda oko sebe! Za nekoliko dana čeka Te novi životni put. Neka ti je blagoslovljen! Neka Ti je posut cvijećem, pjesmama i najljepšim željama jer Ti to zaslužuješ! I na kraju želimo Ti reći, svi te volimo draga naša Magdalena!

(Izvor teksta Antonija Jurić)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Cvjetnica

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Budrovac proslavila je blagdan Cvjetnice koji je Nedjelja Muke Gospodnje krščanski blagdan, slavi se u nedjelju prije Uskrsa. Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan. Crkva se spominje Isusovog svečanog ulaska u Jeruzalem u dane prije Pashe, opisanog u sva četiri Evanđelja (Marko 11:1-11, Matej 21:1-11, Luka 19:28-44, i Ivan 12:12-19), ali i njegove muke koja je uslijedila nakon toga. Kad je Isus ulazio u Jeruzalem, narod ga je dočekao mašući palminim i maslinovim grančicama i rasprostirući svoje haljine, putem kojim je išao jašući na magarcu. U spomen na taj događaj koji je predstavljao uvod u dramatične događaje Velikog tjedna, na Cvjetnicu se prije jedne mise obavlja procesija s blagoslovljenim palminim i maslinovim grančicama (ili, u krajevima gdje niti jedno nije dostupno, nekim drugim grančicama). Sama misa je posvećena Isusovoj muci na kojoj se čita ili pjeva cijeli izvještaj o muci iz Evanđelja. Udruga žena je ispred crkve prodavala suvenire koji su izrađeni za nadolazeči blagdan Uskrsa.

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Dan očeva u župnoj Crkvi

Blagdan sv. Josipa, Isusova oca, ujedno je i dan kada se slavi Dan svih očeva. Zbog toga je, 19. ožujka 2017., u župnoj crkvi u Budrovcu, održana priredba koju su pripremili učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena sa svojim učiteljicama Olgom Lazar, Silvijom Topolčić i Martinom Krajcar Baltić te svim očevima čestitali njihov dan. Recitacijama, pjesmama i radosnim osmijehom, djeca su svojim očevima pokazala koliko ih vole i trebaju, koliko im znače te koliko se njima ponose. 

Opširnije...

Blagoslov grla

 

O blagdanu sv. Blaža svake se godine po crkvama dijeli blagoslov grla. Svećenik s dvjema svijećama pristupi vjerniku i moli: "Po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika, oslobodio te Bog od bolesti grla i svakog drugog zla!" Taj je blagoslov takozvana blagoslovina u Katoličkoj Crkvi. On se temelji na prastaroj predaji po kojoj je sv. Blaž svojim blagoslovom spasio dječaka kome je u grlu zapela riblja kost. Kod blagoslovina Crkva moli Božju pomoć u raznim potrebama, a po zaslugama Isusa Krista i zagovoru svetaca.

Blagdan svetog Blaža (Vlaha), biskupa i mučenika, u Rimokatoličkoj Crkvi slavi se 3. veljače. Mučenik sv. Blaž (Vlaho), na latinskom Sanctus Blasius rodio se u Sebasti u ondašnjoj Maloj Armeniji kojom je upravljao Rim, to je današnji grad Sivas u središnjoj Turskoj. Ubijen je odrubljivanjem glave oko 317. godine.

 

Opširnije...

Stranica 1 od 20

Obiteljski dar

 OBITELJSKI  DAR U 2017

BUDROVAC  

OBITELJI  11

---------------------

ČEPELOVAC 

OBITELJI  16

---------------------

KATALENA 

OBITELJI  17 

 

Vic dana

 

 

 

 

Zašto bolan sjediš na prozoru dok tvoja Fata pjeva?’ – pita Mujo Hasu.
Da ne pomisle ljudi da je tučem!’
--------------------

Zovu Muju na proslavu 20 godina mature, a Mujo im odgovara:
Kud baš usred ispitnog roka.

 --------------------

Mladi bračni par intelektualaca otišao na rad u Afriku. Nakon dvije godine u braku i seks mu je već pomalo dosadio. Sjedi on tako jednu večer pred televizorom i razmišlja, pozove ženu i kaže:
Hajdemo večeras promijeniti pozu!
Ona se nasmije i odgovori:
Može, ja ću cijelu večer sjediti na fotelji pred TV-om i prdit, a ti peri suđe i peglaj!

-------------------

Pričaju dva štrebera:
'Slušaj, roditelji su mi otputovali, pa imam prazan stan.'
'Blago tebi - možeš učiti naglas.' 

Sponzor 1

Sponzor Lubin

Lubin LB d.o.o. sa sjedištem i proizvodnim pogonom u Budrovcu, Bilogorska 14, 48350 Đurđevac vrši finalnu proizvodnju drvne galanterije.

Sponzor 2

Sponzor GMG

GMG d.o.o.

ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE

Telefon:
01 / 3631772

Djelatnost:
Knjigovodstvene i računovodstvene usluge

 

Ostali sponzori:

gosp. prečasni  Mladen Gorupić,

dekan đurđevačkog dekanata, župnik Župe Kalinovac i upravitelj Župe Budrovac

Udruga žena Budrovac

Idi na vrh