Virtualna šetnja

 Budrovac je mjesto koje se nalazi u državi HrvatskaKoprivničko-Križevačka regija, na 45°58'27" sjeverno od ekvatora i 17°3'6" istočno od početnog meridijana.

Klikni za šetnju

HomeŽupa

Sretan vam Uskrs

Danas 16.04 u 12 sati na kraju Uskrsne svet mise oprostili smo se sa našom dragom sviračicom Magdalenom!  ...svi smo bogatiji: za Tvoje divno prijateljstvo koje se neće nikad zaboraviti, za Tvoju ljubav koju si nam darovala s pjesmama, za Tvoju velikodušnost koju si širila svuda oko sebe! Za nekoliko dana čeka Te novi životni put. Neka ti je blagoslovljen! Neka Ti je posut cvijećem, pjesmama i najljepšim željama jer Ti to zaslužuješ! I na kraju želimo Ti reći, svi te volimo draga naša Magdalena!

(Izvor teksta Antonija Jurić)

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Cvjetnica

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije Budrovac proslavila je blagdan Cvjetnice koji je Nedjelja Muke Gospodnje krščanski blagdan, slavi se u nedjelju prije Uskrsa. Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan. Crkva se spominje Isusovog svečanog ulaska u Jeruzalem u dane prije Pashe, opisanog u sva četiri Evanđelja (Marko 11:1-11, Matej 21:1-11, Luka 19:28-44, i Ivan 12:12-19), ali i njegove muke koja je uslijedila nakon toga. Kad je Isus ulazio u Jeruzalem, narod ga je dočekao mašući palminim i maslinovim grančicama i rasprostirući svoje haljine, putem kojim je išao jašući na magarcu. U spomen na taj događaj koji je predstavljao uvod u dramatične događaje Velikog tjedna, na Cvjetnicu se prije jedne mise obavlja procesija s blagoslovljenim palminim i maslinovim grančicama (ili, u krajevima gdje niti jedno nije dostupno, nekim drugim grančicama). Sama misa je posvećena Isusovoj muci na kojoj se čita ili pjeva cijeli izvještaj o muci iz Evanđelja. Udruga žena je ispred crkve prodavala suvenire koji su izrađeni za nadolazeči blagdan Uskrsa.

 

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Dan očeva u župnoj Crkvi

Blagdan sv. Josipa, Isusova oca, ujedno je i dan kada se slavi Dan svih očeva. Zbog toga je, 19. ožujka 2017., u župnoj crkvi u Budrovcu, održana priredba koju su pripremili učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac i Sirova Katalena sa svojim učiteljicama Olgom Lazar, Silvijom Topolčić i Martinom Krajcar Baltić te svim očevima čestitali njihov dan. Recitacijama, pjesmama i radosnim osmijehom, djeca su svojim očevima pokazala koliko ih vole i trebaju, koliko im znače te koliko se njima ponose. 

Opširnije...

Blagoslov grla

 

O blagdanu sv. Blaža svake se godine po crkvama dijeli blagoslov grla. Svećenik s dvjema svijećama pristupi vjerniku i moli: "Po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika, oslobodio te Bog od bolesti grla i svakog drugog zla!" Taj je blagoslov takozvana blagoslovina u Katoličkoj Crkvi. On se temelji na prastaroj predaji po kojoj je sv. Blaž svojim blagoslovom spasio dječaka kome je u grlu zapela riblja kost. Kod blagoslovina Crkva moli Božju pomoć u raznim potrebama, a po zaslugama Isusa Krista i zagovoru svetaca.

Blagdan svetog Blaža (Vlaha), biskupa i mučenika, u Rimokatoličkoj Crkvi slavi se 3. veljače. Mučenik sv. Blaž (Vlaho), na latinskom Sanctus Blasius rodio se u Sebasti u ondašnjoj Maloj Armeniji kojom je upravljao Rim, to je današnji grad Sivas u središnjoj Turskoj. Ubijen je odrubljivanjem glave oko 317. godine.

 

Opširnije...

Svijećnica ili Prikazanje Gospodinovo

Blagdan Prikazanja Gospodinova (Svijećnica) slavi se 2. veljače, četrdeset dana nakon Božića.

Prema starom Židovskom zakonu, žena koja je rodila sina nije smjela dirati ništa posvećeno niti ući u prostore Hrama dok ne prođe 40 dana nakon rođenja sina. Tog propisa držala se i Marija. Zakon je također propisivao da nakon četrdeset dana majka prinese za žrtvu jednogodišnje janje, ili ako je siromašna, dvije grlice ili dva golubića. Prema evanđelju, taj su obred također izvršili Josip i Marija, koji su prikazali Isusa u Hramu u Jeruzalemu. Dok su bili ondje, Isusovi roditelji su susreli čovjeka imenom Šimun, kojega evanđelje opisuje kao čovjeka „pravedna i bogobojazna“ i kao nekoga koji je iščekivao vrijeme kada će spasenje doći Božjem narodu u Izraelu. Kada je Šimun ugledao dijete Isusa uzeo ga je u svoje naručje i rekao:‘

‘Sad otpuštaš slugu svojega, Gospodaru,
po riječi svojoj, u miru!
Ta vidješe oči moje spasenje tvoje,
koje si pripravio pred licem svih naroda:
svjetlost na prosvjetljenje naroda,
slavu puka svoga izraelskoga.’
(Lk 2, 29-32)

   

Betlehemsko Svijetlo

Hrvatski izviđači naime svake godine odlaze po Betlehemsko svjetlo mira u Beč koje potom donose u Zagrebačku katedralu i dalje u brojne hrvatske župe kako bi poruka mira, solidarnosti i prijateljstva stigla u što veći broj domova i obitelji.

 

Opširnije...

Stranica 1 od 20

Obiteljski dar

 OBITELJSKI  DAR U 2017

BUDROVAC  

OBITELJI  09

---------------------

ČEPELOVAC 

OBITELJI  12

---------------------

KATALENA 

OBITELJI  14 

 

 

Vic dana

 

 

 

 

Došao čovjek u salon automobila:
Dobar dan, zanima me najnoviji model Yuga!
Dobar dan, evo ga ovdje. Izvolite pogledati. – odgovori prodavač.
Oh, sviđa mi se! Nego, ima li klimu?
Kako da ne. Ima i klimu i ABS i grijanje sjedala. Ima čak i jedan gumb, koji kad pritisnete izađu krila sa strane i pri većoj brzini možete i poletjeti!
Čekaj, ti to me zezaš?
Pa prvi ste počeli!

-----------------

Došao Mujo u policiju prijaviti Fatin nestanak, a tamo već jedan čovjek prijavljuje nestanak svoje žene Katarine. Pita policajac kako izgleda Katarina, a čovjek odgovara:
Duge noge, plava kosa, velike grudi.
Policajac se okrene prema Muji:
A vaša Fata?
Ma, zaboravi Fatu! Idemo tražiti Katarinu!

 -----------------

Prva žena na Mjesecu :
Houstone, imamo problem!
Što je?
Nema veze, ništa!
Što je problem?
Ništa, rekla sam!
Molim te reci nam što je problem?!
Znaš ti dobro što je problem!!!

----------------

Sin je doveo kući tri djevojke pa pita majku:
Mama, pogodi koja od njih je moja zaručnica?
Ova u sredini.
Kako znaš!?
Čim je ušla, počela me nervirati. 

 

 

Sponzor 1

Sponzor Lubin

Lubin LB d.o.o. sa sjedištem i proizvodnim pogonom u Budrovcu, Bilogorska 14, 48350 Đurđevac vrši finalnu proizvodnju drvne galanterije.

Sponzor 2

Sponzor GMG

GMG d.o.o.

ZA PROIZVODNJU, TRGOVINU I USLUGE

Telefon:
01 / 3631772

Djelatnost:
Knjigovodstvene i računovodstvene usluge

 

Ostali sponzori:

gosp. prečasni  Mladen Gorupić,

dekan đurđevačkog dekanata, župnik Župe Kalinovac i upravitelj Župe Budrovac

Udruga žena Budrovac

Idi na vrh