Hodočašće Župe Budrovac u Stićno

“Zajedno živjeti Mariji poziv” bilo je geslo šestog po redu susreta hrvatskih i slovenskih katolika koji se ove godine održao u Stični u Sloveniji i to u znaku velike proslave 100. obljetnice ukazanja Majke Božje u Fatimi. Susret se u subotu 14. listopada održao u drevnoj cistercitskoj opatiji, u crkvi Majke Božje Žalosne, a započeo je duhovnim programom u 9.30 sati, koji su, zajedno sa slovenskim i hrvatskim vjernicima, animirali i gosti iz Fatime.

Od ranoga jutra vjernici su dolazili u crkvu Gospe žalosne koja se nalazi u kompleksu cistercitske opatije u Stični i molili. Na hrvatsko-slovenskom hodočašću okupilo se više od 4000 vjernika, a iz Varaždinske biskupije njih više od 1000. Varaždinsku biskupiju su, osim brojnih vjernika laika, predstavljali i svećenici predvođeni biskupom Josipom Mrzljakom te generalnim vikarom mons. Antunom Perčićem.
Iz Hrvatske je ukupno na susretu bilo pet biskupa; uz spomenutog mons. Mrzljaka u slavlju su sudjelovali mons. Vjekoslav Huzjak, biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije, zatim pomoćni biskupi zagrebački mons. Mijo Gorski i mons. Ivan Šaško, te mons. Zdenko Križić, biskup Gospićko-senjske biskupije.

Izvor teksta i slika: http://www.biskupija-varazdinska.hr/

 

Exit mobile version