Izlet članova Caritasa i sudionika njegovih akcija

Župnik, članovi župnog Caritasa i svi sudionici mnogih akcija pečenja i prodaje kolača iz župa Budrovac i Kalinovac bili su 1. prosinca 2018. na zasluženom izletu u Samoboru i Zagrebu. Put je organizirao, predvodio i financirao naš župnik Mladen Gorupić kao nagradu svim sudionicima akcija Caritasa. U jutarnjim se satima krenulo s dva puna autobusa iz župa Budrovac i Kalinovac. Već na prvom odmorištu prije Zagreba sve su putnike dočekale krafne za doručak. Nastavio se put prema Samoboru gdje se došlo u prijepodnevnim satima. Izletnici su mogli razgledati trg i centar Samobora kao i sakralne objekte nakon čega su se okupili u slastičarnama na gradskom najpoznatijem specijalitetu – kremšnitama.

Oko podneva došlo se u Zagreb, u samostan Antunovac u Novoj vesi gdje prebiva redovnička zajednica sestri Služavke Maloga Isusa. Goste je ispred zajednice pozdravila s. M. Petra Marijanović, provincijska glavarica. Izletnike je tamo, među ostalima, dočekala i naša župljanka Katarina Kovačev koja se već više godina školuje u Zagrebu te živi kod sestara gdje pomaže radom u vrtiću, kuhinji i župi. Izletnici su mogli razgledati i kupiti božićne ukrase koji se tamo izrađuju, a čiji prihodi idu u dobrotvorne svrhe. U sklopu samostana nalaze se dječji vrtić i dom za starije i nemoćne osobe. Nakon razgledavanja, izletnici su bili pozvani na ručak u dvoranu u sklopu samostana.

Nakon toga odlazi se u razgledavanje Zagreba. Dio se župljana uputio do katedrale i na Stepinčev grob, gdje su se zadržali u molitvi. Izletnici odlaze na različita mjesta gdje se mogao razgledati Advent u Zagrebu: na Gornji grad, Trga bana Jelačića, Zrinjevac i Ledeni park na Trgu kralja Tomislava, svugdje se nešto lijepo moglo vidjeti, od božićnih ukrasa do kućica sa suvenirima i gastronomskih ponuda.

Na organizaciji, priredbi puta i ručku u dvorani zahvaljujemo se časnim awatrama Služavkama Malog Isusa. našem župniku Mladenu Gorupiću, članovima Caritasa, Mariji Đeri i obitelji Kovačev.

Autor teksta: Mateja Lončar

Exit mobile version