Izlet ministranata i čitača župe Kalinovac i Budrovac u Krašić i okolicu

24. travnja 2019. u 8 sati ministranati, čitaći, dječji zbor i Nazaretska skupina župe Kalinovac i Budrovac na inicijativu preč. župnika Mladena Gorupića i pod njegovim vodstvom bili su na cjelodnevnom izletu u Krašiću i Karlovacu. Uz djecu  na  izletu je bila i voditeljica ministranta Mirjana Miklić s nekoliko mama koje su se brinule za djecu te vlč. Krunoslav Kefelja, župnik župe Podravske Sesvete, koji je ujedno u dekanatu zadužen za pastoral ministranta te vlč. Dario Paviša, rodom iz Kalinovca na službi u Tajlandu, kao tajnik Apostolske Nuncijature.

Mladi hodočasnici ponajprije su posjetili Krašić rodno mjesto bl. Alojzija Stepinca, gdje su slavili svetu misu koju je predvodio vlč. Dario a propovijedao je vlč. Ivan Vučak, župnik župe Presvetog Trojstva u Krašiću. U nadahnutoj propovijedi vlč. Ivan je upoznao djecu sa životom Bl. Alojzija, koji je u Krašiću u zatočeništvu proveo zadnjih 9 godine života. Nakon svete mise hodočasnici su posjetili spomen sobu gdje je Blaženik živio. Časne sestre Služavke Malog Isusa i župnik darovale su djecu bombonima, upravo kako je to činio i bl. Alojzije tijekom svog sužanjstva u Krašiću.

Drugo dio hodočasničkog izleta odvijao se u Karlovcu. Na samom dolasku sve je pozdravio rektor nacionalnog svetišta Sv. Josipa, mons. Antun Sente ml. koji je ujedno uveo djecu u program dobrodošlice, pripremljen od strane mladih animatora svetišta. Zatim je slijedio ručak koji je darovao za sve izletnike župnik Mladen, a pripremile župna domaćica Katarina Slavinić i kuharica Marija Igrić. U drugom djelu programa, animatori su za djecu pripremili različite banseve i igre. Na kraju je rektor svetišta djeci ispričao nekoliko priča u kojima je prikazao događaje uslišana molitva preko Sv. Josipa, te je posebno zahvalio župniku Mladenu što je doveo svoje najmlađe župljane na hodočašće u svoju nekadašnju župu u kojoj je vršio službu kapelana za vrijeme župnikovanja  preč. Marijana Radanovića. Program u Karlovcu, završio je posjetom memorijalnom centru Domovinskog Rata.

Ovaj godišnji hodočasnički izlet najmlađim župljanima darovao je župnik preč. Mladen Gorupić, koji je osim prijevoza osigurao doručak, ručak i večeru za dva autobusa sudionika izleta iz Kalinovca i Budrovaca, a dobre žene su i ovog puta ispekle obilje kolača. Zahvalni župniku i dobrome Bogu na lijepom vremenu, djeca su se sretno vratila svojim domovima puni dojmova i obogaćeni novim saznanjima o našem Blaženiku Kard. Alojziju i Sv. Josipu, zaštitniku naše domovine Hrvatske.

Tekst sastavio : vlč. Dario Paviša

Tekst i slike preuzete sa www.Župa Kalinovac

Exit mobile version