Proštenje Kraljice svete Krunice

Župljani župe Uzesenja Blažene Djevice Marije iz Budrovca 07.10 2019  proštenjem su proslavili blagdan Kraljice svete Krunice. Svečanu svetu misu koja je započela u 10.00 u mjesnoj kapeli Kraljice svete krunice predvodio je župnik Mladen Gorupić, a proslava je iskorištena i za službeno “umirovljenje” župne kuharice Đurđe Mesar koja je dobila i prigodne poklone.

Nedavno smo proslavili veliko proštenje Uznesenje Blažene Djevice Marije Veliku Gospu. Danas bi voljeli istaknuti jednu osobu koja je tijekom župnih proštenja i slavlja pridonjela jako puno. Dapače, večinom ta osoba nije ni prisustvovala tim svečanim slavljima i misama. Sigurno ste več naslutili da je riječ o našoj kuharici Đurđi. Kad su svečenici i ostali uzvanici nakon mise odlazili prema farofu, več se širio miris iz farovske kuhinje. Ote ote brže k stolu, rekla bi Đurđa. U tim trenucima na župnom dvoru bilo je radosno i živo. Nije samo bdjelo domačinsko oko našeg župnika pazeči ima li svaki gost punu čašu i završen tanjur, več i iskusnoj kuharici Đurđi nije promaklo nadopuniti tanjure mesom, prilozima i kolačima. Ne daj Bože da bi čega sfalelo i to na proštenje.

Za vrijeme župnika Mladena Gorupića, Đurđa kuha punih 25 godina, ne samo da kuha, več i daruje široka srca za svako slavlje i proštenje.

Draga Đurđa želimo ti sada ispred cijele župne zajednice, zajedno sa našim župnikom izreči hvala. Hvala što si se brinula za mnogo, kako kaže Isus u Evanđelju, kako bi nama bilo ljepo i da nas nakon euharistijskog stola dočeka i onaj obiteljski župni stol. Hvala ti što smo zahvaljujuči tvojem radu i radu tvojih suradnica koje su ti pomagale, bili ponosni pred župnim gostima, koji su se osječali ljepo podvoreni.

Buduči da godine nose svoje i ne dopuštju više snagu za nastavak služenja župnoj zajednici preko kuhanja na župnom dvoru, mi ti od srca zahvljujemo na svemu darovanomu. I želimo ti da dugo budeš među nama. Sada češ se moči posvetiti tijekom velikih slavlja i župnih proštenja  onom drugom djelu Isusove rečenice samo je jedno potrebno. Moči češ više moliti i sudjelovati u svečanim svetim misama koje si prije morala propuštati. Za sve ove godine reći jedno hvala je malo. Nek ti dragi Bog uzvrati za sve dobro, a ova umjetnička slika koju ti darujemo znak je naše ljudske zahvalnosti, u ime župnika i cjele župne zajednice i svih onih koji su probali tvoja fina jela. Hvala i živjela nam blagoslovljena još puno godina.

Exit mobile version