Dani kruha u župi Budrovac

„Godina se ova bliži kraju, plodovi mnogi su nam dani.

Stolovi naši sad su puni, hvala ti, Bože na ovoj hrani!“

Učenici Područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena, njihove učiteljice Olga Lazar, Maja Magdić i Martina Krajcar Baltić, učitelj Davor Šokec te vjeroučiteljica Martina Rukavina, roditelji učenika i svi mještani župe Budrovac obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje tijekom misnog slavlja u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Budrovcu 17. listopada 2021.

 Tijekom misnog slavlja, koje je predvodio župnik Ivica Gladoić, spomenuti učenici su pjevali i recitirali o kruhu, dok su učenici od petog do osmog razreda osnovne škole te srednjoškolci prinosili darove zemlje i zahvaljivali se na njima, što je pripremila vjeroučiteljica Marina Barberic.

Cijela proslava bila je vrlo svečana; djeca, učiteljice, učitelj i mame u narodnim nošnjama, kruh i mnoštvo plodova zemlje ispred oltarskog stola koje su aranžirale Gabriela i Marina Barberic te osjećaj zahvalnosti i Božjeg blagoslova.

Hvala svim roditeljima učenika što su svoju djecu doveli u crkvu i ostalim župljanima na pomoći i suradnji u realizaciji proslave blagdana.

Pripremila učiteljica Olga Lazar

Exit mobile version