Velika Gospa 2022

15.08.2022

15 Kolovoza Župa Budrovac proslavila je svoju zaštitnicu Blaženu Djevicu Mariju uznesenu na nebo. Proslava je započela dan prije Duhovnom obnovom za župljane koju su činile pobožnost Srcu Isusovu, misa s prigodnim nagovorom i euharistijsko klanjanje.

Nakon jutarnje mise u 8:00, uslijedila je koncelebrirana misa u 11:00 koju je predvodio vlč. Damir Slamek, župnik u Novom Virju. Uz predvoditelja su suslavili prof. emeritus dr. Đuro Zalar, mons. Dario Paviša, mons. Jan Maria Chun Yean Choong, prečasni Kruno Kefelja i naš župnik Ivica Gladoić. Poslije svete pričesti mons. Jan otpjevao je Ave Mariju na čast Blaženoj Djevici Mariji.

Na kraju mise župnik se u ime cijele naše župe zahvalio prečasnom Krunu Kefelji, dekanu Đurđevačkog dekanata, podsjetivši nas na Knjigu propovjednika koja kaže da sve ima svoje vrijeme, tako je došlo vrijeme da je prečasni Kruno imenovan novim župnikom župe Draškovec, nakon 16 godina službe u Podravskim Sesvetama. Velečasni Kruno uvijek je dolazio na proštenja u našu župu kao i na zamjene župnicima, uvijek smo ga s radošću prihvaćali i žao nam je što odlazi u dalju župu, ali kao što nas je podsjetio župnik, Bog je svugdje isti, tako mu želimo da i u novoj župi bude prihvaćen kao što je bio u našem podravskom kraju.Prečasni Kruno zahvalio se cijeloj našoj župi na zajedništvu u proteklih šesnaest godina.

Na kraju mise Župni zbor predvođen voditeljicom Marinom Franjo priredio je kratki koncert za župljane u čast Blaženoj Djevici Mariji. Otpjevali su Fatimsku himnu, O ljubav božja velika i Suhe kosti.

Nakon mise u parku pokraj crkve priređeno je čašćenje za sve vjernike.

Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji proštenja!

M. L.

Exit mobile version