Dan kruha 2023

Župa Budrovac svečanom je svetom misom proslavila Dan kruha. Kruh, osim što je glavni prehrambeni izvor, simbol je zajedništva i središnjega okupljanja u domovima oko obiteljskoga stola, a u crkvi oko Božjeg stola. Župnik Ivica tijekom propovjedi pozvao je okupljenu djecu i roditelje da i dalje dolaze na nedjeljna slavlja i okupljaju se oko Krista.

Na misi je pjevao dječji župni zbor, a vjeroučenici od 1. do 8. razreda prinosili su darove i zahvalili Bogu na svemu što je darovao ove jeseni: kruh, vino, voće, povrće, cvijeće i zemlju. Vjeroučenike je pripremila vjeroučiteljica Marina Barberic.

Nakon mise učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac i Sirova Katalena u pratnji učiteljica Olge Lazar, Monike Rupčić, Martine Krajcar Baltić i Veronike Seleš pripremili su, izveli i razveselili župljane kratkim prigodnim programom s pjesmama i recitacijama o kruhu i jesenskim plodovima.

Posebno je lijepo bilo što su učitelji, učenici i roditelji, već tradicionalno, došli na misu u narodnim nošnjama.

Hvala župniku na prekrasnom misnom slavlju. Hvala učenicima i njihovim učiteljicama na izvrsno pripremljenom programu. Hvala roditeljima učenika na podršci i suradnji. Hvala čitačima, ministrantima, pjevačima i njihovim voditeljicama, učenicima koji su prinosili darove, vjeroučiteljici Marini i Gabrijeli na pripremi učenika i uređenju oltara, Kreši na ozvučenju i svima koji su na bilo koji način svojim sudjelovanjem uveličali današnji dan.

Exit mobile version