Treći susret udruga

13. Kolovoza 2022. Udruga žena Budrovac organizirala je susret udruga. Na prostoru ispred društvenog doma u Budrovcu Udruga je već treću godinu za redom, održala susret prijateljskih udruga kako bi im se zahvalila na suradnji. Na početku se predsjednica udruge Marija Markuš zahvalila svima na dolasku i pročitala izvještaj o radu udruge. Prisutnima se obratio i gradonačelnik Hrvoje Janči. Uslijedila je večera i druženje.

Rad udruge:

Udruga žena Budrovac bavi se humanitarnim radom i očuvanjem tradicije i običaja našega mjesta. Tijekom godine pomaže starijim sumještanima i starim članicama Udruge. Za Valentinovo, Uskrs, Dan žena, Veliku Gospu, Martinje, sv. Nikolu i Božić priređujemo druženje članica i mještana kada pripremamo izložbe naših rukotvorina.

Kroz cijelu smo godinu aktivne na raznim manifestacijama koje organizira Turistička zajednica grada Đurđevca. Uz gotovo svaku manifestaciju u Đurđevcu uređujemo štand rukotvorinama gdje izlažemo i prodajemo kolače i suvenire te tako promoviramo Udrugu i tradiciju Budrovca.

Tijekom godine redovito organiziramo radne akcije uređivanja okoliša i sadnje cvijeća ispred društvenoga doma i kipa sv. Martina.

Obilježile smo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje paljenjem lampiona ispred župne crkve u Budrovcu.

Već tradicionalno u prosincu imamo akciju sakupljanja prehrambenih i higijenskih proizvoda za potrebite u suradnji s udrugom A je to-art Podravina.

Usko surađujemo s Dobrovoljnim vatrogasnim društvom iz Budrovca i međusobno si pomažemo.

Exit mobile version