Lovas. Vukovar i Dunav

Uoči dana državnosti, članovi DVDa Budrovac i DVDa Sirova Katalena posjetili su prijateljsko društvo Lovas, Grad heroja Vukovar i najveću rijeku u hrvatskoj Dunav.

Ovom prigodom DVD Budrovac steklo je novo prijateljsko društvo koje več dugi niz godina njeguje prijateljski odnos sa DVD-om Sirova Katalena. Tom prigodom društva su razmjenila prigodne poklone te se obavezala njegovati prijateljski odnos u budućnosti.

Na početku druženja, članove DVD-a je ugostila općinska načelnica Tanja Ciriba koja je članove upoznala sa povješću Općine Lovas i zbivanjima za vrijeme Domovinskog rata. Tom prilikom izvršen je obilazak Spomen područja “Minsko polje Lovas” te mjesnog groblja na kojem se nalazi masovna grobnica. Prilikom posjete DVD-u Lovas, članove DVD-a ugostio je zamjenik direktora Poljoprivredne zadruge Lovas “Vinarija Lovas” gdje su članovi uživali u kušanju lokalnih vina iz njihove arhive. Tijekom putovanja društva su posjetila Trpinjsku cestu i Grad heroja Vukovar gdje su na vukovarskom vodotornju podigli svoju zastavu.

Na kraju dana, članovi su se opustili uz ispijanje kave i degustaciju domaćih vina na obali rijeke Dunav te relaksacijom u Bizovačkim toplicama. Ova posjeta bila je prilika da članovi društva upoznaju način rada i rukovođenja DVD-a u Slavoniji, razmjenu iskustava te stjecanje novih prijateljstva. Ujedno, ova posjeta je bila prigodna za posjet gradu heroja i odavanje počasti svim hrvatskim braniteljima uoči dana državnosti, istaknuo je zapovjednik DVDa Budrovac Matej Stoprd. Pošto su za vrijeme domovinskog rata stanovnici Lovasa boravili u Sirovoj Kataleni, to je bio povod za našim prijateljstvom koje traje dugi niz godina. Naša društva dugi niz godina surađuju, posjećuju se te smo povodom mjeseca zaštite od požara objedinili ovu posjetu gdje su nas naši prijatelji dočekali na najljepši mogući način, rekao je predsjednim DVD-a Sirova Katalena Robert Bajsar. Nadamo se da ćemo i dalje surađivati te nam je drago što su nas posjetila dva draga društva. Također, želja nam je da se viđamo što češće i da na sljedećoj godišnjoj skupštini realiziramo željeno bratimljenje društava Lovas i Budrovac, dodao je predsjednik DVD-a Lovas Dragan Sabljak.

Izvor teksta i slika: https://www.facebook.com/dobrovoljnovatrogasnodrustvo.budrovac

Exit mobile version