Budrovac.com

Zaziv Duha Svetoga na početku školske i vjeronaučne godine

Dana 15.09. na prijepodnevnoj svetoj misi djeca područnih škola Budrovac, Čepelovac, Sirova Katalena prinijeli su simbole obiteljskog, vjeronaučnog i školskog života: obiteljsku Bibliju po kojoj nam Gospodin upućuje svoju riječ i tako nas odgaja, poučava i vodi kroz život da je rado čitaju i po njoj žive, udžbenike kako bi trudom i radom po njima rasli i smjelo otvarali nove stranice svoga života, vjeronaučne udžbenike kako bi na vjeronauku u župi i školi što bolje upoznali Gospodina i tako, obogaćeni mudrošću i milošću Duha Božjeg, drugi u njima prepoznali Boga, školsku torbu i u njoj njihovu želju za znanjem, sve brige i zadatke koji ih očekuju i na kraju loptu i s njom njihov polet i razigranost uz molitvu da ih Gospodin po svojem Duhu nauči pravilnom korištenju darovanog im vremena.

Učenici su molili za blagoslov njihovog župnika, za zdravlje, posao i mir u srcima roditelja, za strpljivost i dobrotu učitelja i vjeroučitelja da ih uče i odgoje za poštene ljude, za prihvaćanje ušima, očima i srcem svih vrednota koje škola nudi kroz odgoj i obrazovanje kako bi obogaćeni znanjem, kulturom i pravom vjerom postali pošteni, mudri i radišni građani domovine Hrvatske na radost Bogu, roditeljima, Crkvi, ravnateljima, učiteljima, vjeroučiteljima i Rodu Hrvatskom.

Slični članci

Posveta kipa svete Elizabete

U Čepelovcu ispred kapelice svete Elizabete 7. lipnja nakon svete mise naš je župnik blagoslovio novi kip sv. Elizabete. Kip i postolje dala je izraditi obitelj Stipe Šole iz Bjelovara.

Pročitaj više »

Mala Gospa u Čepelovcu

Mala Gospa u Čepelovcu U utorak 8. rujna u Čepelovcu je proslavljen spomendan rođenja Blažene Djevice Marije. Misu je predvodio Daroslav Bednjak, župnik u Ferdinandovcu. Suslavili su naš župnik Mladen[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *