Budrovac.com

Božić u župi 2019

Proslava Badnjaka u našoj župi započela je misama polnoćkama u svim trima selima koje je predvodio naš župnik Mladen. Prije mise zborovi su izveli kratke Božićne koncerte koje su pripremali s voditeljicom Marinom Balala. Ove je godine misa polnoćka prenošena na Podravskom radiju iz kapelice u Čepelovcu. Na kraju mise pjevala se tradicionalna pjesma Narodi nam se, a župljani su u lampašima odnosili božićno svjetlo kućama.

Na Božić su župljani imali priliku doći na jutarnju misu u osam sati ili na središnju misu u pola jedanaest. Na središnjoj misi kandidati za krizmu izveli su prigodne recitacije, pripremila ih je vjeroučiteljica Marina Barberic. Na kraju mise župnik je blagoslovio djecu i već tradicionalno im podijelio čokolade. Vjernici su prije i poslije mise imali priliku pogledati štalicu i prekrasno uređenu crkvu, borove i božićne aranžmane.

Autor teksta: Mateja Lončar

Slični članci

Objava Biskupije zbog Corona virusa

Na temelju općih uputa koje su dane u Hrvatskoj glede okupljanja ljudi, a imajući u vidu naše vjerničke zajednice, liturgijska slavlja i molitvene susrete na području Zagrebačke nadbiskupije, pozivam svećenike[…]

Pročitaj više »

Posveta kipa svete Elizabete

U Čepelovcu ispred kapelice svete Elizabete 7. lipnja nakon svete mise naš je župnik blagoslovio novi kip sv. Elizabete. Kip i postolje dala je izraditi obitelj Stipe Šole iz Bjelovara.

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *