Budrovac.com

Blagdan Gospe Snježne u Kalinovcu

U Župi svetog Luke u Kalinovcu održan je koncert povodom blagdana Gospe Snježne 05. kolovoza 2020. godine. Zborovi Župe Budrovac (zborovi iz Budrovca, Čepelovca i Sirove Katalene) te zborovi Župe Kalinovac (mješoviti zbor i zbor mladih) ujedinili su se u zajedničkom slavljenju Gospodina onako kako najbolje znaju – pjesmom. Na koncertu je nastupilo ukupno trideset i osam pjevača.
Nakon svečane mise koju je predvodio fra Ivan Široki, župnik iz Župe Kloštar Podravski, zborovi su otpjevali tri skladbe uz instrumentalnu pratnju voditeljice Marine Balala. Koncert su otvorili svojom otprije poznatom izvedbom skladbe „Tebe tražim” u troglasnom aranžmanu. Zatim su izveli skladbu „O Bože moj” sa solisticama Gordanom Špoljar, Ana-Marijom Bartolić i Valentinom Pleško, dok je za kraj izvedena moderna skladba „Nebeski mornar”.
Pjesma, zajedništvo, radost i smijeh nastavili su se i u prigodnom domjenku u prostorijama župnog dvora u organizaciji župnika Mladena Gorupića i Društva sv. Luke. Koncert i druženje financirani su sredstvima Općine Kalinovac preko projekta „Pjevajte Gospodinu pjesmu novu”.

Slični članci

Tijelovo u župi Budrovac

I ove je godine blagdan Tijelova svečano obilježen u našoj župi. Okupljeni vjernici župe Budrovac proslavili su svetu misu koju je predvodio župnik Mladen Gorupić. Pred kraj mise vjernici su[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *