Budrovac.com

Sveti Blaž

3. veljače slavi se sveti Blaž, zaštitnik grla. Prema predaji sv. Blaž bio je liječnik, jednom mu je došla majka s djetetom kojemu je zapela riblja kost u grlu, sv. Blaž pomolio se nad djetetovim grlom i ono se izliječilo.

U Budrovcu je na svetoj misi župnik blagoslovio grlo vjernicima kao zaštitu od bolesti. S upaljenim dvjema svijećama svećenik pred svakim vjernikom moli: Po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika, oslobodio te Bog od bolesti grla i od svakoga drugoga zla!

Ove su godine blagoslovljene jabuke koje su vjernici donijeli sa sobom, zaboravljeni običaj kojega se sjećaju samo stari vjernici.

Slični članci

Velika Gospa u Budrovcu

Svečanom je misom u Budrovcu 15. kolovoza proslavljeno glavno župno proštenje svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Proštenje je počelo u jutarnjim satima misom za kuharice na kojoj su[…]

Pročitaj više »

Božić u Župi Budrovac 2017

Prije podnevnog euharistijskog slavlja održana je kratka prigodna predstava živih Jaslica mladih naše župe pod vodstvom vjeroučiteljice Marine Barberic. Glavno božićno euharistijsko slavlje predvodio je župnik preč. Mladen Gorupić,  Euharistijsko[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *