Župa i Mjesto

Sveti Blaž

3. veljače slavi se sveti Blaž, zaštitnik grla. Prema predaji sv. Blaž bio je liječnik, jednom mu je došla majka s djetetom kojemu je zapela riblja kost u grlu, sv. Blaž pomolio se nad djetetovim grlom i ono se izliječilo.

U Budrovcu je na svetoj misi župnik blagoslovio grlo vjernicima kao zaštitu od bolesti. S upaljenim dvjema svijećama svećenik pred svakim vjernikom moli: Po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika, oslobodio te Bog od bolesti grla i od svakoga drugoga zla!

Ove su godine blagoslovljene jabuke koje su vjernici donijeli sa sobom, zaboravljeni običaj kojega se sjećaju samo stari vjernici.

Previous Article

Svijećnica 2021

Next Article

DUHOVNI SUSRETI MLADEŽI ŽUPE BUDROVAC

You might be interested in …

Nove mjere

Poštovani! Prema odredbi civilnih vlasti u crkvi (na misi) istovremeno može biti maksimalno 25 osoba. Župni vijećnici će voditi brigu o tome. Molimo vas za odgovornost i poštovanje. Nemojte se ljutiti kada će se reći […]

Cvjetnica 2021

Na Cvjetnicu se prisjećamo Isusova dolaska u Jeruzalem kad ga je narod dočekao s palminim granam kličući mu Hosana Davidovu sinu. Tog se dana prisjećamo i Kristove muke, čita se Muka Gospodina našeg Isusa Krista […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *