Župa i Mjesto

Velika Gospa u Budrovcu

Svečanom je misom u Budrovcu 15. kolovoza proslavljeno glavno župno proštenje svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo. Proštenje je počelo u jutarnjim satima misom za kuharice na kojoj su se okupili oni koji nisu u mogućnosti doći na središnju misu. Središnju misu u 11h predvodio je vlč. Nikola Markušić, župnik u Novom Virju, a suslavili su velečasni prof. dr. Đuro Zalar, rektor crkve Sv. Martina u Zagrebu; vl. Ivica Gladoić, župnik u Kozarevcu; vl. Krunaslav Kefelja, župnik u Podravskim Sesvetama i naš župnik vlč. Mladen Gorupić. Na misi su također sudjelovali odrasli čitači te je pjevao veliki župni zbor pod vodstvom Mladena Rogoza.

Na središnjoj se misi već tradicionalno okuplja veliki broj vjernika ne samo iz naše župe, već i iz okolnih župa koji su župu Budrovac izabrali kao onu gdje će proslaviti svetkovinu Velike Gospe. Kroz cijeli su dan vjernici pohodili župnu crkvu gdje su vrijeme provodili u molitvi i miru. Na Veliku Gospu ponajviše se promišlja o mjestu Blažene Djevice Marije u našim životima i o važnost molitava upućenih Gospi ne samo na današnji dan nego i kroz cijelu godinu.

Mateja Lončar

Previous Article

Župno klečanje

Next Article

Hodočašče Ministranata u Ludbreg

You might be interested in …

Ministranti župe na hodočašću u Varaždinu

Ministranti župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na hodočašću u Varaždinu Više od 800 ministranata iz cijele Varaždinske biskupije, iz gotovo svih 105 župa, sudjelovalo je protekle subote 7. listopada na zajedničkom hodočašću povodom 20. obljetnice […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *