Budrovac.com

Izlet ministranata i čitača župe Kalinovac i Budrovac u Krašić i okolicu

24. travnja 2019. u 8 sati ministranati, čitaći, dječji zbor i Nazaretska skupina župe Kalinovac i Budrovac na inicijativu preč. župnika Mladena Gorupića i pod njegovim vodstvom bili su na cjelodnevnom izletu u Krašiću i Karlovacu. Uz djecu  na  izletu je bila i voditeljica ministranta Mirjana Miklić s nekoliko mama koje su se brinule za djecu te vlč. Krunoslav Kefelja, župnik župe Podravske Sesvete, koji je ujedno u dekanatu zadužen za pastoral ministranta te vlč. Dario Paviša, rodom iz Kalinovca na službi u Tajlandu, kao tajnik Apostolske Nuncijature.

Mladi hodočasnici ponajprije su posjetili Krašić rodno mjesto bl. Alojzija Stepinca, gdje su slavili svetu misu koju je predvodio vlč. Dario a propovijedao je vlč. Ivan Vučak, župnik župe Presvetog Trojstva u Krašiću. U nadahnutoj propovijedi vlč. Ivan je upoznao djecu sa životom Bl. Alojzija, koji je u Krašiću u zatočeništvu proveo zadnjih 9 godine života. Nakon svete mise hodočasnici su posjetili spomen sobu gdje je Blaženik živio. Časne sestre Služavke Malog Isusa i župnik darovale su djecu bombonima, upravo kako je to činio i bl. Alojzije tijekom svog sužanjstva u Krašiću.

Drugo dio hodočasničkog izleta odvijao se u Karlovcu. Na samom dolasku sve je pozdravio rektor nacionalnog svetišta Sv. Josipa, mons. Antun Sente ml. koji je ujedno uveo djecu u program dobrodošlice, pripremljen od strane mladih animatora svetišta. Zatim je slijedio ručak koji je darovao za sve izletnike župnik Mladen, a pripremile župna domaćica Katarina Slavinić i kuharica Marija Igrić. U drugom djelu programa, animatori su za djecu pripremili različite banseve i igre. Na kraju je rektor svetišta djeci ispričao nekoliko priča u kojima je prikazao događaje uslišana molitva preko Sv. Josipa, te je posebno zahvalio župniku Mladenu što je doveo svoje najmlađe župljane na hodočašće u svoju nekadašnju župu u kojoj je vršio službu kapelana za vrijeme župnikovanja  preč. Marijana Radanovića. Program u Karlovcu, završio je posjetom memorijalnom centru Domovinskog Rata.

Ovaj godišnji hodočasnički izlet najmlađim župljanima darovao je župnik preč. Mladen Gorupić, koji je osim prijevoza osigurao doručak, ručak i večeru za dva autobusa sudionika izleta iz Kalinovca i Budrovaca, a dobre žene su i ovog puta ispekle obilje kolača. Zahvalni župniku i dobrome Bogu na lijepom vremenu, djeca su se sretno vratila svojim domovima puni dojmova i obogaćeni novim saznanjima o našem Blaženiku Kard. Alojziju i Sv. Josipu, zaštitniku naše domovine Hrvatske.

Tekst sastavio : vlč. Dario Paviša

Tekst i slike preuzete sa www.Župa Kalinovac

Slični članci

Susret članova župnih Caritasa

Voditelji i suradnici Caritasa župa Budrovac i Kalinovac susreli su se s ostalim volonterima Caritasa Varaždinske biskupije u Varaždinu 25. siječnja 2020. Nakon doručka zajedno su slavili jutarnju svetu misu[…]

Pročitaj više »

Blagdan Prikazanja Gospodinova

Blagdan Prikazanja Gospodinova (Svijećnica) slavi se 2. veljače, četrdeset dana nakon Božića. Prema starom Židovskom zakonu, žena koja je rodila sina nije smjela dirati ništa posvećeno niti ući u prostore[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *