Budrovac.com

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Članice Udruge žena Budrovac 18. studenoga obilježile su Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje paljenjem lampiona ispred društvenog doma u Budrovcu. Zapalile su sedamdeset lampiona u spomen na sve stradale u Domovinskom ratu. Lampašima su ispisale ime Vukovara, grada koji je na današnji dan pao u ruke agresora i grada koji je postao simbolom borbe i otpora hrvatskoga naroda u povijesti nastanka neovisne Hrvatske. U kontekstu sjećanja na stradanja u Vukovaru donosimo ulomak iz eseja Siniše Glavaševića:

Netko je dirao moje parkove, klupe na kojima su još urezana vaša imena, sjenu u kojoj ste istodobno i dali, i primili prvi poljubac – netko je jednostavno sve ukrao jer, kako objasniti da ni Sjene nema? Nema izloga u kojem ste se divili vlastitim radostima, nema kina u kojem ste gledali najtužniji film, vaša je prošlost jednostavno razorena i sada nemate ništa. Morate iznova graditi. Prvo svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. A grad, za nj. ne brinite, on je svo vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad – to ste vi. (Siniša Glavašević, Priča o gradu)

Mateja Lončar

Slični članci

Otvoreno dječje igralište u Budrovcu

U đurđevačkom prigradskom naselju Budrovac, zajedno s mještanima gradonačelnik Hrvoje Janči svečano je otvorio novoizgrađeno dječje igralište sa sedam multifunkcionalna igrala. Igralište je smješteno iza Društvenog doma u Budrovcu u[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *