Budrovac.com

Hodočašče Ministranata u Ludbreg

U četvrtak 30. kolovoza održano je u Ludbregu biskupijsko hodočašće ministranata/ica i vjeroučenika, koje je okupilo preko 350 mladih, zajedno sa njihovim vjeroučiteljima i animatorima. Na tom susretu sudjelovali su i  ministranti Župe Budrovac.
Susret je započeo u 9 sati ispred zavjetne kapelice, gdje je sve prisutne pozdravio vlč. Siniša Dudašek, povjerenik za Pastoral duhovnih zvanja i ministranata, koji je ujedno i organizator ovoga susreta.
Mladi su se zatim podijelili u 28 radnih skupina koje se vodili animatori i vjeroučitelji, koji su sa njima kroz katehezu, igru i kviz obradili temu „Evanđelje“ u kojoj su razmišljali o važnosti poruke Evanđelja za nas i za cijeli svijet, jer nam u toj Riječi dolazi i progovara sam Isus Krist, koga zatim vidimo i susrećemo u svetoj Euharistiji.
Nakon prigodne kateheze, mladi su mogli pristupiti svetoj ispovijedi, da bi mogli dostojno sudjelovati i u svečanom misnom slavlju koje je započelo u 11 sati. Na misi je bilo prisutno 15 svećenika, zajedno sa bogoslovima, sjemeništarcima i časnim sestrama, a predslavio je preč. Matija Pavlaković, rektor međubiskupijskog sjemeništa na Šalati. Pjevanje na misi je predvodio združeni dječji zbor župe Ludbreg i župe Sračinec.
U svojoj propovijedi, temeljnoj na evanđeoskom izvještaju o mladiću koji nije krenuo za Isusom zbog svoga velikog bogatstva (Mk10,17-22), preč. Pavlaković je pozvao mlade da se preispitaju na što njih Isus zove kada ga susreću i kako odgovaraju na poziv da ga u svojem životu slijede, osobito ako ih poziva u sveta duhovna zvanja. Pozvao je mlade da, usprkos svemu, odaberu Isusa i da vide u svojim životima što ih sputava u tome odabranju, jer što ima ljepše od Isusa, jer on jedini može dati punu sreću.

Zahvaljujemo se Anici Čorba na slikama.

Slični članci

Badnjak 2020.

Na Badnjak u 18 sati naš novi župnik Ivica Gladoić predvodio je svetu misu u župnoj crkvi u Budrovcu. Netom prije toga, s nestankom sunca na zapadu, kućne prozore počele su osvjetljavati lampice koje[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *