Budrovac.com

Božić u župi 2019

Proslava Badnjaka u našoj župi započela je misama polnoćkama u svim trima selima koje je predvodio naš župnik Mladen. Prije mise zborovi su izveli kratke Božićne koncerte koje su pripremali s voditeljicom Marinom Balala. Ove je godine misa polnoćka prenošena na Podravskom radiju iz kapelice u Čepelovcu. Na kraju mise pjevala se tradicionalna pjesma Narodi nam se, a župljani su u lampašima odnosili božićno svjetlo kućama.

Na Božić su župljani imali priliku doći na jutarnju misu u osam sati ili na središnju misu u pola jedanaest. Na središnjoj misi kandidati za krizmu izveli su prigodne recitacije, pripremila ih je vjeroučiteljica Marina Barberic. Na kraju mise župnik je blagoslovio djecu i već tradicionalno im podijelio čokolade. Vjernici su prije i poslije mise imali priliku pogledati štalicu i prekrasno uređenu crkvu, borove i božićne aranžmane.

Autor teksta: Mateja Lončar

Slični članci

Blagdan Prikazanja Gospodinova

Blagdan Prikazanja Gospodinova (Svijećnica) slavi se 2. veljače, četrdeset dana nakon Božića. Prema starom Židovskom zakonu, žena koja je rodila sina nije smjela dirati ništa posvećeno niti ući u prostore[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *