Budrovac.com

Otvoreno dječje igralište u Budrovcu

U đurđevačkom prigradskom naselju Budrovac, zajedno s mještanima gradonačelnik Hrvoje Janči svečano je otvorio novoizgrađeno dječje igralište sa sedam multifunkcionalna igrala. Igralište je smješteno iza Društvenog doma u Budrovcu u kojem djeluje i Udruga žena Budrovac tako da je dom dobio još jedan dodatni sadržaj.Grad Đurđevac je još prošle godine prijavio projekt izgradnje dječjeg igrališta u Budrovcu i nabavu sprava za igranje na natječaj LAG-a Podravina, projekt je uspješno prošao sve stepenice provjere, te se krenulo u realizaciju ovog projekta, a sprave su postavljene još u rujnu. Nakon postave sprava uređen je okoliš, postavljene su klupe, a u cilju sigurnosti djece i rekreativaca igralište će se narednih dana ograditi, a imati će i rasvjetu kako bi i u večernjim satima bilo na raspolaganju svim zainteresiranim građanima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 153 tisuća kuna, a za projekt je osigurano sufinanciranje u iznosu 90% od ukupne vrijednosti projekta dok je preostalih 10% osigurao Grad Đurđevac u svome proračunu.

Mještani su se okupili na igralištu te su dočekali gradonačelnika koje najmlađima mještanima podijelio i prigodne poklone. Djeca su bila oduševljena poklonima, a najviše sa prepoznatljivim šiltericama sa logom prirodne baštine – devom Tomicom.

– Raduju me ovakvi naoko mali projekti u našim kvartovima i prigradskim naseljima jer zapravo oni predstavljaju radost djeci i lokalnom stanovništvu, igrališta su i mjesto okupljanja brojnih mladih obitelji, ali i ostalih mještana. Zahvaljujem svima koju su se ovdje okupili i dali podršku našem radu i zajedničkom projektu. Iduće godine planiramo izgraditi i urediti i preostala dječja igrališta u našim prigradskim naseljima u suradnji sa mjesnim odborima i udrugama kako bi našu djecu izvukli van iz kuća da se što više bave aktivnostima, a da što manje vremena provode ispred ekrana računala i mobitela dajući im prigodu za druženje i uživanje s vršnjacima – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je igralište proglasio otvorenim uz pomoć mališana koji su spuštanjem s tobogana igralište i otvorili.

Za piće osvježenja i grickalice pobrinule su se vrijedne članice Udruge žena Budrovac.

Izvor teksta: Grad Đurđevac 

Autor slika: Lucija Kovačev i Krešo Kovačev

Slični članci

Radna akcija Udruge žena

Članice Udruge žena Budrovac u utorak 11. 8. uredile su okoliš ispred društvenog doma i kapelice sv. Martina povodom župne proslave Velike Gospe. Osvježile su svoje prostorije i prigodno uredile[…]

Pročitaj više »

Misa kod kipa sv. Martina

U nedjelju je osim svete mise u crkvi, održana misa na otvorenom pred kipom sv. Martina i time proslavljen zaštitnik vojnika, siromašnih, prosjaka, putnika i vinogradara koji se inače slavi[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *