Župa i Mjesto

Sveta potvrda 2018

Sveta potvrda

U subotu 16. lipnja, u župnoj crkvi u Budrovcu, dvadeset i jedan krizmanik primio je sakrament svete potvrde. Djelitelj krizme bio je biskupov delegat preč. mr. sc. Damir Bobovec, a na misi su suslavili naš župnik Gorupić i velečasni Krunoslav Kefelja. Svečanost je započela procesijom djelitelja krizme, ministranata, krizmanika i njihovih kumova od župnoga dvora do crkve. Na početku mise dvoje je krizmanika pozdravilo djelitelja krizme, misna su čitanja čitali krizmanici, roditelji i kumovi. Pred kraj mise upućene su zahvale i prigodni darovi djelitelju krizme za udijeljeni sakrament, župniku i vjeroučiteljici Marini za duhovnu pripremu krizmanika za sakrament i zvonaricama za uređenje crkve. Djelitelj krizme preč. mr. sc. Damir Bobovec na kraju je uputio riječi podrške i ohrabrenja krizmanicima koji su ovim sakramentom završili dječje poglavlje vjerničkog života i ušli u odraslo, da i dalje svjedoče vjeru, budu aktivni u crkvi i rastu prema darovima Duha Svetoga.

Svetu potvrdu primili su: Ana Bajsar, Ana Marija Balen, Borna Zglavnik, Dado Prilika, Dorijan Augustinović, Ema Čorba, Karlo Kovač, Kristina Fuk, Lara Prelec, Laura Kandučar, Leonora Stankić, Lucija Kovačev, Lucija Perčulija, Luka Perčulija, Marta Globan, Mateja Škrinjar, Mirko Milošević, Ružica Gavrić, Tea Vedriš, Tin Zdelar i Tomislav Čukljaš.

Mateja Lončar

Previous Article

Blagdan Tijelova

Next Article

Misa zahvalnica

You might be interested in …

Tijelovska Procesija

Danas je u Budrovcu nakon svečane svete mise održana Tijelovska procesija s Presvetim oltarskim sakramentom. Presveto je nosio naš župnik Mladen Gorupić u pratnji ministranata, čelni križ i baldahin nosili su članovi DVD-a Sirova Katalena, […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *