Budrovac.com

Korona 2018 u župi Budrovac

Dekanatska korona Đurđevačkog dekanata održana je danas, 09.11.2018. godine u župi Uznesenja BDM u Budrovcu.

Na koroni su bili svi svećenici našeg dekanata i đakon Andrija na službi u Đurđevcu. Na naš sastanak došao je biskupov izaslanik Podravski arhiđakon preč. Mirko Horvatić.

Na koroni su bili obrađene tri teme:

  1. KATEHETSKE ZADAĆE CRKVE U PROMIJENJENIM OKOLNOSTIMA. EVANGELIZACIJA I KATEHEZA U SLUŽBI SPASENJSKOG SUSRETA S KRISTOM.

Temu je obradio vlč. Nikola župnik iz Novog Virja!

  1. KOMU JE NAMIJENJENA KATEHEZA? OD ODRASLIH DO DJECE I MLADIH.

Temu je obradio vlč. Ivica župnik iz Kozarevca!

  1. KAKO KATEHIZIRATI? TEMELJNE METODOLOŠKE POSTAVKE. ORGANIZACIJA I USKLAĐIVANJE NAVJEŠTAJA I KATEHEZE NA SVIM CRKVENIM RAZINAMA.

Temu je obradio vlč. Karlo kapelan iz Pitomače!

Sastanak je vodio dekan đurđevačkog dekanata preč. Mladen Gorupić.

Nakon završenog sastanka posjetili smo župnu crkvu u Budrovcu. Nakon toga bio je svećeni ručak kojeg su pripremile vrijedne kuharice, a darovali darežljivi župljani. Nakon zajedničkog druženja, svaki od svećenika krenuli su na svoje svakodnevne dužnosti.

Slični članci

Uskrs

Okolnosti su ove godine donijele Uskrs kakav se ne pamti u kršćanskoj povijesti, crkvene knjige ne bilježe prazne crkve na najveći kršćanski blagdan. Obredi velikoga tjedna prošli su bez prisutnosti[…]

Pročitaj više »

Župno klanjanje

Svečanost župnog klanjanja u župi Budrovac pada na svetkovinu Preobraženja Gospodnjeg, 6. kolovoza. U jutro je izložen Presveti Oltarski Sakrament nakon čega je uslijedila svečana sveta misa. Ove je godine[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *