Župa i Mjesto

Skupština udruge žena Budrovac

U subotu, 2. ožujka 2019. Udruga žena Budrovac održala je godišnju skupštinu. U službenom dijelu predsjednica udruge, Marija Markuš, pozdravila je goste, pročitani su financijski izvještaj i opširni izvještaj o radu za proteklu godinu. Goste je pozdravio i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči, koji je pohvali rad udruge i njihovu brigu za očuvanjem tradicije i kulture mjesta. Udruga A je to zahvalila se udruzi na suradnji i na ostvarenim zajedničkim projektima, pohvalila rad udruge te sve članice iznenadila poklonima. Na skupštinu su se odazvale mnoge udruge i društva s kojima Udruga žena Budrovac surađuje te svojim dolaskom razveselile članice i uljepšale skupštinu.

Nakon službenoga dijela, goste su čekali večera i piće te zabava i ples uz domaću glazbu. Gosti su mogli sudjelovati u kupnji uskršnjih suvenira koje izrađuju članice kao i u tomboli čiji će prihodi biti upotrijebljeni u humanitarne svrhe.

Skraćeni izvještaj o radu: Udruga broji dvadeset i tri članice, a  prošle je godine dobila i nove mlade članice željne sudjelovanja u aktivnostima udruge kojima se kao osobe mogu ostvariti u humanitarnom djelovanju i na području zaštite tradicije. Svoje humanitarne aktivnosti financiraju prodajom suvenira koje izrađuju na radionicama. Izvrsne rezultate postižu i na području njegovanja kulturne baštine i običaja: etno sobu sa starinama mjesta nadopunjuju novim sadržajima i njeguju zanat tkanja – tijekom tjednih radionica na dva tkalačka stana izrađuju gunjeve koje također prodaju. Aktivne su na raznim manifestacijama koje organizira Turistička zajednica grada Đurđevca. Njihov je rad redovito popraćen u tiskanim i mrežnim novinama.

Urednik teksta: Mateja Lončar

 

Previous Article

Uspješna izložba radova Udruge žena Budrovac

Next Article

Dan očeva u župnoj crkvi

You might be interested in …

Scenski prikaz 2017 – Legenda o picokima

Nešto prije ponoći, posljednje lipanjske subote, Đurđevčani i njihovi gosti  ponovo su ušli u legendu. Stara Legenda koja živi u narodu Podravine gotovo 5 stoljeća i ima uporište u povijesnim zbivanjima iz 16. stoljeća, kada […]

Dani voća 2017

Udruga žena Budrovac sudjelovala je 07. 10. 2017. na 19. Danima voća Koprivničko-križevačke županije koji su okupili brojne izlagače i posjetitelje. Dani voća su središnja manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *