Budrovac.com

Kandidati prve pričesti i krštenje u Budrovcu

Na svetoj misi u župnoj crkvi Budrovac predstavljeno je osam kandidata za prvu svetu pričest koji su obećali marljivo sudjelovati u pripremi za sakrament, redovito polaziti župni vjeronauk te sudjelovati u aktivnostima čitanja, ministriranja ili pjevanja za vrijeme svete mise. Molbu župniku da primi njihovu djecu među kandidate uputila je majka kandidata, Anđelka Lovrak. Svoju spremnost, kandidati su potvrdili riječima „Evo me!“, a uz njih su stajali njihovi roditelji i krsni kumovi.

Kandidati za prvu svetu pričest su: Andrea Baltić, Andrija Petreković, Barbara Lovrek, Emanuela Ščetinac, Fran Zebec, Josip Kaić, Leo Šokec, Nikolina Fuk.

Na svetoj je misi župnik Mladen Gorupić udijelio sakrament krštenja – Juraj Marendić postao je novi član naše župne zajednice, a u njegovo ime krsne su zavjete dali roditelji i kum.

U popodnevnim satima u župi se sakupljaju namirnice za Sjemenište.

Mateja Lončar

Slični članci

Bogojavljanje ( Tri Kralja )

Blagdan je Sveta tri kralja, Bogojavljenje i Vodokršće, a sveta tri kralja su u kršćanskoj tradiciji kraljevi ili mudraci, koji su se prema Evanđelju došli pokloniti Isusu Kristu nakon rođenja u[…]

Pročitaj više »

Božić u župi Budrovac

Proslava Božića u našoj župi započela je jutarnjom misom za kuharice, a nastavila se središnjom župnom misom za sve župljane naše župe. Prije središnje župne mise u 11 sati vjeroučenici[…]

Pročitaj više »

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *