Župa i Mjesto

Sveti Nikola došao razveseliti najmlađe.

Sveti Nikola došao razveseliti najmlađe

Djeca znadu da je dobar,

I predobar Niko sveti,

I djetetu da će dobrom

Nešto lijepo on donijeti.

Sva djeca naše župe drugu su se adventsku nedjelju okupila u župnoj crkvi u Budrovcu u iščekivanju dolaska svetoga Nikole. Sveti je Nikola navikao da mu učenici Područnih škola sa svojim učiteljicama prirede recitacije i pjesmu pa su to učinili i ove godine. Učiteljice Područnih škola Maja Magdić, Silvija Topolčić i Martina Krajcar-Baltić uvježbale su i pripremile djecu koja su recitirala i pjevala sv. Nikoli. Učenici su recitacijama poručili sv. Nikoli da su bili dobri te ga na kraju dozvali pjesmom Sveti Niko svijetom šeta. Sveti je Nikola nakon toga ušetao u crkvu i donio osmijeh na dječja lica. Popričao je s djecom, provjerio njihovo znanje i pitao roditelje jesu li uistinu bili dobri. Nakon toga podijelio im je darove i obećao da će doći i sljedeće godine.

Veliko hvala svima koji su sudjelovali u ostvarivanju ovoga slavlja: župniku na svetoj misi i organizaciji, učiteljicama i djeci na priredbi, župnom Caritasu što je omogućio poklone za djecu svojim akcijama, Kreši Kovačev na razglasu.

Hvala svim ostalim župljanima, djeci i roditeljima što ste uljepšali ovaj događaj svojim dolaskom.

Mateja Lončar

Previous Article

Adventsko – Božična duhovna obnova volontera župnih caritasa u Varaždinu

Next Article

Djed Mraz svojim dolaskom razveselio učenike područne škole Čepelovac

You might be interested in …

Pepelnica

Čista srijeda ili Pepelnica dan je kojim započinje korizma, vrijeme odricanja i pokore. U našoj je župi proslavljena popodnevnom svetom misom u župnoj crkvi u Budrovcu na koju su se okupili vjernici iz sva tri […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *