Župa i Mjesto

Velika Gospa

Župa Budrovac svečanom svetom misom na otvorenom proslavila je svoju zaštitnicu i središnje župno proštenje Uznesenje Blažene Djevice Marije na nebo. Misu je predvodio velečasni Kruno, župnik u Podravskim Sesvetama u suslavlju župnika iz Kozarevca i našeg župnika Mladena.

Misa je proslavljena u dvorištu crkve što je razveselilo mnoge župljane koji se prisjećaju kako su se nekad mise slavile na otvorenom u Budrovcu.

Nakon mise, župni zborovi Budrovca (zborovi iz Budrovca, Čepelovca i Sirove Katalene) i Kalinovca (mješoviti zbor i zbor mladih) priredili su koncert za okupljene vjernike nakon mise. Izveli su tri skladbe: Tebe tražim, O Bože moj i Nebeski mornar u pratnji voditeljice Marine Balale.

Na kraju mise župnik se zahvalio predvoditelju misnoga slavlja, ministrantima, čitačima, pjevačima, svima koji su pomogli u ostvarenju današnjega slavlja, svima koji su postavili binu i oltar te sve uredili i pripremili za proslavu misnoga slavlja.

Mateja Lončar

Previous Article

Radna akcija Udruge žena

Next Article

Korona

You might be interested in …

Sveta tri kralja

Nebo daj oku, zvijezdu visoku vidjeti, jer triju kralja, stazicu valja slijediti Blagdan Bogojavljenja u našoj je župi proslavljen svetom misom koju je predvodio župnik Ivica Gladoić. 6. siječnja spominjemo se tri kralja Gašpara, Melkiora […]

Sveti Florijan u Župi Budrovac

Župa Uznesenja Blažene Djevice Marije 07.05. proslavila je u sva tri mjesta blagdan sv. Florijana. Slavi se kao svetac zaštitnik Poljske, Linza i vatrogasaca te kao suzaštitnik Zagrebačke nadbiskupije. Kao mladić pridružuje se rimskoj vojsci u kojoj zahvaljujući teškom radu i odlučnosti napreduje do mjesta časnika. […]

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *